Over ons

Bij het Patent zetten wij mensen graag in hun kracht waardoor ieder zijn talent naar boven komt. Daarbij staan techniek en productie centraal. Er word veelal gewerkt voor externe bedrijven die de hulp van het Patent inschakelen voor inpak en sorteer werk. Wij dragen graag zorg voor deze klussen en het werk dat wordt verricht geeft de cliënt eigenwaarde en geeft regelmaat aan de dag. Zodat onze cliënten, ieder op zijn of haar eigen manier, een bijdrage kan leveren aan de maatschappij.

Er is ook een professionele houtwerkplaats aanwezig bij het Patent. Hier wordt gewerkt met echte houtbewerkingsmachines en hier produceert men een grote diversiteit aan producten. Wij willen inspelen op de behoefte van mensen met een beperking, om zo een werkplek te creëren die gelijk staat aan werken in de maatschappij,
maar wel met dien verstande, dat er geen werkdruk op onze mensen wordt gelegd.

Het beheer van het Patent is in handen van De Twentse Zorgcentra. Onder begeleiding van professionele medewerkers werken er cliënten met een verstandelijke beperking en/of grote afstand tot de arbeidsmarkt.

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1.900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers.